Нощните клубове са новите огнища на коронавирус в Южна Корея

0
Местната власт на Сеул казва, че има списък от 1 500 души, които са посетили клубовете, и ги призова да се тестват през уикенда и да се изолират за 14 дни
Местната власт на Сеул казва, че има списък от 1 500 души, които са посетили клубовете, и ги призова да се тестват през уикенда и да се изолират за 14 дни

Здравните власти в Южна Корея наблюдават малък, но нарастващ брой новозаразени с коронавирус, свързани с няколко нощни клуба в Сеул.

Най-малко 15 случая на инфекция са свързани с клубове в Итаевон, популярен за корейците и туристите сеулски квартал, съобщиха днес Корейските центрове за контрол и превенция на заболяванията (KCDC).

В Южна Корея през последните дни се съобщава за малък брой инфекции, като повечето пристигат от чужбина. Но броят на заразените в нощни клубове се очаква да нарасне.

Правителството на Южна Корея планира да поиска от нощните клубове и кафенета да прекратят доброволно работа за месец поради новите огнища, а ако продължат да работят, да трябва да спазват превантивните мерки. Всички посетители ще трябва да носят маски, да бъдат на поне на един метър разстояние, а заведенията ще записват имената на посетителите.

Местната власт на Сеул казва, че има списък от 1 500 души, които са посетили клубовете, и ги призова да се тестват през уикенда и да се изолират за 14 дни.

Южна Корея, която има население от 51 милиона, регистрира едноцифрен брой новозаразени през месеца. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари