Ноември започва с много по-високи температури от обичайните

1
Най-топло ще е в Източна и Северна България
Най-топло ще е в Източна и Северна България

Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°, в източните райони до 12°, максималните - между 12° и 17°.

В сутрешните часове в равнинната част от страната ще има ниска слоеста облачност или мъгли, които ще се задържат по-дълго и на отделни места, главно в източните райони ще превали слаб дъжд, предава БНТ. Ще духа слаб, в Източна България - умерен североизточен вятър.

По Черноморието ще преобладава облачно, преди обяд на места и мъгливо време, а на места ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са от 14° до 16°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове в ниските части ще има мъгла. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 9°, на 2000 метра - около 3°.

След временно разкъсване и намаление на облачността в понеделник, през нощта срещу вторник тя отново ще се увеличи и във вторник на места от запад на изток ще превали дъжд, като по-голяма е вероятността за по-съществени количества в Западна България.

През следващите дни ще бъде с разкъсана облачност, в повечето райони предимно значителна, но вероятността за валежи е малка. Температурите ще се повишат и ще са много по-високи от обичайните за началото на ноември, особено в Източна и Северна България, където ще духа умерен и силен югозападен вятър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари