Нищо не може да спре българите да отидат на почивка в Гърция

0
Лошото време и апокалиптичните репортажи на световните медии не отказаха българите от почивка
Лошото време и апокалиптичните репортажи на световните медии не отказаха българите от почивка Снимка: БГНЕС / Архив

Въпреки бурята в Гърция, която отне живота на 7 души в четвъртък, и днес имаше интензивен трафик на границата с южната ни съседка при "Кулата".

Лошото време и апокалиптичните репортажи на световните медии не отказаха българите от почивка. Хиляди тръгнаха към морето. Още в 8.00 ч. сутринта колоната е била дълга повече от километър, информира Dir.bg.

По информация на граничните власти засилен трафик се очаква да има и в събота. За предотвратяването на тапи ще работят четири гишета. Мобилни групи ще са в готовност на място да проверяват пътуващите в автобуси.

Интензивен е трафикът на вход и изход за леки коли на "Калотина", на "Кулата", на "Маказа", както и на изход за товарни автомобили на на "Дунав мост-Видин" на границата с Румъния. Данните са към 18.00 часа, съобщиха от ГД "Гранична полиция".

На българо-турската и българо-македонската граница трафикът е нормален на всички контролно-пропускателни пунктове.

Както е известно, във връзка с предупрежденията за възможни нови бури през почивните дни в Гърция, Министерството на външните работи съветва българските граждани, намиращи се на територията на страната или планиращи пътуване в южната ни съседка, да следят метеорологичните прогнози и да се информират за актуалната обстановка.

В случай на претърпени поражения на МПС, българските граждани могат да се обърнат към Противопожарна служба на Полигирос - тел: 0030 23710215610, за издаване на удостоверения за събитието. На място е необходимо да подадат попълнен формуляр, както и да предоставят снимки на нанесените щети по автомобила.

Източник: Dir.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари