Николай Събев: Властта има ход срещу тези протести

0
Днес имаме 140 000 човека, които не са в икономическа активност заради пандемията, отбеляза Събев
Днес имаме 140 000 човека, които не са в икономическа активност заради пандемията, отбеляза Събев Снимка: bTV

Властта има ход срещу тези протести

Това заяви в предаването „Лице в лице” по bTV  министърът на транспорта Николай Събев.

Този ход е един – днес на Министерски съвет обсъдихме новите правила, при които ние смятаме, че по-ефективно ще се управлява пандемията, като целта е много ясна – с все по-малко щети, с все по-малко затваряне на икономиката, с все по-малко затваряне на училищата, защото това ще ни изиграе много лоша шега в бъдеще, най-вече от гледна точка на образованието на нашите деца”, каза министърът.

Той съобщи, че днес имат подадени формуляри на 750 студенти-стажанти, които като доброволци са готови да отидат и да помагат в болниците.

Днес имаме 140 000 човека, които не са в икономическа активност заради пандемията, отбеляза Събев. По думите му проблемът не е в броя легла, а в това, че няма достатъчно медицински персонал.

"Правилата, които се приеха днес ще дадат възможност да имаме минимални щети, защото този модел, който ще управляваме, ще ни дава предварение с няколко дни, при които ние да действаме планово. Това е възможното, което ние можем да направим в тази ситуация”, каза министърът.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    1
    русенец
    Щом и другарят Събев стана министър, тая държава няма да я бъде!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари