Никога не сме имали такова поражение

0
Градушка унищожи оранжерия за няколко милиона лева
Градушка унищожи оранжерия за няколко милиона лева Видео: БНТ

Силната градушка с размерите на една човешка длан, която се изсипа в неделя през нощта над град Левски, е унищожила напълно 120-декарова биооранжерия.

Първоначалните огледи показват, че щетите възлизат на няколко милиона лева, а над 200 души от работниците там остават без работа. След пороя в града почти няма сграда, която да не е пострадала, като на места има къщи, които са останали без покриви и прозорци, предава БНТ.

От близо 50 години тази био оранжерия дава хляб на стотици хора в района на град Левски. След градушката в неделя обаче от нея не е останало нищо. Продукцията е унищожена напълно.

Красимир Славеев – работник
„Ние издържаме семействата си чрез работа в тази фирма от години, аз лично съм от 25 години тук и на това се крепя. Никога не сме имали такова поражение. Бивали са подобни летни бури, градушки с малък размер и с малки загуби!“
Ивелина Владимирова – управител
„Щетите са огромни. Това, което се случи с нас ще се отрази много негативно на икономиката на цялата община!“

След невижданата по размери градушка в града няма сграда, която да не е пострадала, десетки семейства буквално са останали без покрив.

Любка Александрова – кмет на община Левски
„Подготвяме искания на гражданите към комисията по бедствия и аварии, за домовете, които са пострадали по-сериозно. За всички останали обаче събираме в момента от желаещи да подпомогнат цигли и капаци, които веднага да раздадем на гражданите!“

От общината в град Левски вече са подели и кампания за набиране на средства, с които да бъде подпомогнато бързото възстановяване на пострадалите домове.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари