Ние на какъв език с тебе говорим, кой ни е преводач?

1
Бойко Борисов даде интервю за македонската телевизия Сител
Бойко Борисов даде интервю за македонската телевизия Сител

Премиерът Бойко Борисов даде интервю за македонската телевизия Сител по повод появилите се информации в Северна Македония, че България блокира определянето на дата за започване на преговори за присъединяване на съседката ни към ЕС.

"На последния Европейски съвет говорихме максимално да подкрепим Северна Македония и Албания, така че всичко е в ръцете на македонците. Ние сме държавата, която първа започна и с Договора за добросъседство направи възможно да се говори изобщо за присъединяване към ЕС на нашите мили братя и сестри", казва българският премиер. Добавя, че е защитавал Северна Македония в Европейския съвет тогава, когато "искаха въобще да не ви включат в преговорите", отговори Борисов на обвиненията към нашата страна.

"Ние на какъв език говорим сега с тебе? При теб кой е преводач? При мен кой е преводач? Ето това е нещо, което много спъва Балканите. Имаме толкова много история, че тя ни е в повече", допълни Борисов.

Според телевизия Сител, нашият премиер е казал още, че България е поставила условия за македонския език при старта на преговорите с ЕС на Северна Македония.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари