Не знаят причината за смъртта на ученичката в Дряново. Сърцето й внезапно спряло

0
Разследващите проверяват версията дали момичето не е загинало след токов удар
Разследващите проверяват версията дали момичето не е загинало след токов удар Снимка: БГНЕС

Внезапно спиране на сърцето е причината за смъртта на 17-годишното момиче в Дряново, сочат данните от направената аутопсия, съобщава dir.bg

Ученичката от Природоматематическата гимназия във Велико Търново е била открита в банята на семейното жилище вчера следобяд.

"Съдебният лекар е категоричен, че няма данни за насилие по трупа. Отхвърлена е и версията девойката да е посегнала сама на живота си. Не е ясно обаче какво е предизвикало внезапната сърдечна смърт. Била е напълно здрава", коментира говорителят на Окръжната прокуратура в Габрово Александър Александров.

Разследващите проверяват версията дали момичето не е загинало след токов удар. Ученичката е влязла в банята да се къпе и е стъпила боса на мокрия под, може да е поразена от високо напрежение при "отечки" в ел. инсталацията, допускат криминалистите, цитирани от "24 часа".

Предстои в кооперацията в Дряново да бъде извършен втори оглед. На местопроизшествието са извикани техници на енергото, които да проверят изправността на електропреносната мрежа. Ще бъде разпитано и семейството на момичето, което е в шок.

Досъдебното производство е под наблюдението на Окръжната прокуратура. Предстои назначаване на експертизи, за да бъде разплетен мистериозния случай.

Междувременно близки и съученици от Математическата гимназия във Велико Търново се готвят да изпратят момичето в последния му път в събота.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари