Не откриха разминаване в доходите на сина на директора на следствието

0
Приключилата данъчна ревизия не е открила несъответствия между декларираните доходи и имущественото му състояние
Приключилата данъчна ревизия не е открила несъответствия между декларираните доходи и имущественото му състояние Снимка: БГНЕС

Приключилата данъчна ревизия, спрямо сина на директора на Националната следствена служба и зам.-главен прокурор по разследването Борислав Сарафов, не е открила несъответствия между декларираните доходи и имущественото му състояние, съобщиха днес от прокуратурата.

Проверката беше разпоредена на 4 април от главния прокурор Сотир Цацаров по повод медийни публикации. Те твърдяха, че Боби Борислав Сарафов, който е роден през 1997 г., има апартамент, ателие и гараж на обща стойност 540 хил. лв, придобити през 2018 и 2019 г.

Върховна касационна прокуратура, която е възложила проверката, е получила данните от Териториална дирекция на НАП – София на 31 юли. Ревизията обхваща периода 1 януари 2015 – 31 декември 2018 г.

До момента във ВКП не са постъпили резултати от други действия, възложени на НАП по проверки на лица, заемащи висши държавни длъжности, за придобити от тях недвижими имоти, се уточнява в съобщението. Заедно с проверката на сина на Сарафов, Цацаров нареди инспекция и на доходите и имотното състояние на Пламен Георгиев, от вчера бивш председател на антикорупционната комисия и съпругата на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов.

При одобряването на оставката му вчера, Пламен Георгиев обяви, че ревизията е приключила и тя не е открила нищо нередно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари