НАТО на крак заради албански гаф

0
НАТО обяви тревога от най-висока степен
НАТО обяви тревога от най-висока степен Снимка: ЕПА / БГНЕС

Албания е обявила в интернет данните за разузнавачите си в различни точки в Европа, пише британският вестник "Индипендънт".

Страната, която e член на НАТО, случайно е публикувала класифицираната информация - имена, типове автомобили, регистрационни номера, идентификационни номера, номера на паспортите, оперативни класации, подробности за пътуването, заплати и ежедневни навици. Това е предизвикала сериозна тревога в НАТО, защото ако някой може да влезе в албанската система, той влиза в системата на НАТО, пише британското издание.

Всички тези подробности са публикувани на уебсайта на албанското министерство на финансите в рамките на доклада за финансовото състояние на албанската разузнавателна службата ШИШ.

Тя работи в страната и в чужбина и отговаря пряко на премиера Еди Рама. Има пет организационни структури - оперативна, външно разузнаване, контраразузнаване, служба за борба с организираната престъпност и антитерористично звено.

 НАТО обяви тревога от най-висока степен не само защото агентите трябваше да бъдат спешно изтеглени от местата, където оперират, но и поради страха, че шпионската им мрежа е била открита в други части на света.

"Всички тези данни са публикувани, тъй като ШИШ е предоставила списъка на заплатите. Те не би трябвало да поставят такива чувствителни данни сред редовни сметки", коментира източник на министъра на финансите в Албания.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари