National Interest: Украйна може да се превърне в „държава-пън“

2
Загубата на достъп до Черно море ще нанесе катастрофален удар на Киев
Загубата на достъп до Черно море ще нанесе катастрофален удар на Киев

Загубата на достъп до Черно море ще нанесе катастрофален удар на Киев

Анализаторът на National Interest (NI) Иля Тимченко предупреди, че загубата на достъп до Черно море по време на руската спецоперация би нанесла катастрофален удар на Киев. Според журналиста в случай на такъв сценарий Украйна ще се превърне в „държава-пън“.

„Загубата на достъп до Черно море би нанесла катастрофален икономически и военен удар на Украйна и ще я превърне в държава без излаз на море, каза той, цитиран от Лента.ру.

Според Тимченко Киев ще се сблъска с проблема с износа на своите продукти, а също така може да загуби контрол над тръбопровода, по който синьото гориво влиза в Румъния.

„Ако Русия получи този клон на газопровода, Кремъл ще спечели още една стратегическа победа“, заключи журналистът.

По-рано анализатор от американското списание The National Interest каза, че Западът се нуждае от стратегия, за да избегне изтощението в Украйна, тъй като нито една от страните в конфликта не може да продължи в същия дух. Според него Западът харчи милиарди долари за оръжия за Украйна, а Русия има в арсенала си голям брой бронирани машини, ракети и други оръжия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Spermaman
    Тя и преди си беше пън. Сега Руснаците ще ги оправят!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари