Настимир Ананиев: ГЕРБ се върнаха на бял кон

0
Сега коалицията ГЕРБ, ДПС и Възраждане имат шанс да направят кабинет и да управляват
Сега коалицията ГЕРБ, ДПС и Възраждане имат шанс да направят кабинет и да управляват Снимка: БНТ / Архив

Сега коалицията ГЕРБ, ДПС и Възраждане имат шанс да направят кабинет и да управляват

ГЕРБ се върнаха на бял кон и сега трябва да направят кабинет, редовно правителство, което трябва да се справи с кризите. За това настоя Настимир Ананиев от "Продължаваме промяната" пред БНТ.

По думите му свалянето на кабинета "Петков" било безотговорно с аргумент, че когато има война и международна динамика трябва да се подходи отговорно и държавнически.

"ПП ще бъдат конструктивна опозиция и ще работят по приоритетите си, уточни Ананиев. Бившият управляващи ще предложат Никола Минчев за председател на парламента. Андрей Гюров отново ще е председател на парламентарната група на ПП", уточни той, цитиран от News.bg.

Ананиев се надява, ако Бойко Борисов не успее да направи кабинет, да не прехвърли отговорността на Росен Плевнелиев и Соломон Паси. "Той каза, че когато свали правителството ще направи ред в хаоса. Ела и сложи ред в хаоса", призова новоизбраният депутат в 48-ото Народно събрание.

Той вижда в поведението на ГЕРБ една биполярност. "ГЕРБ, ДПС и Възраждане преди бяха деструктивни, но сега могат да бъдат градивни", смята Ананиев.

Настимир Ананиев добави, че ако вторият мандат дойде при ПП ще подходят отговорно, като не каза с кои партии ще се коалират бившите управляващи. Не трябва да се бърза с мандатите, но трябва да се действа, призова той.

Според него коалицията, която свалила предишния кабинет е деспотивна коалиция (ГЕРБ, ДПС, Възраждане и ИТН, които вече не са в парламента) и същата може сега да направи правителство. Независимо дали има кабинет или не, правна и бюджетна комисия се съставят моментално. В бюджетна комисия веднага могат да се обсъдят ресорните теми, обясни Ананиев и даде пример със заплатите, пенсиите, данъчният кредит за младите семейства и др.

Той посочи, че пари в държавата има, особено когато бъдат насочени към българските граждани и към бизнеса, а не към нечии шкафчета и сакове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари