Наркодилърите от Стражица са следени от службите от 2015 година

0
Каква е била схемата на престъпленията?
Каква е била схемата на престъпленията?

Прокуратурата образува досъдебно производство срещу организираната престъпна група от двамата полицаи от Стражица и двамата наркодилъри, които вчера бяха задържани за разпространение на наркотици.

Групата е следена от службите от 2015 г. Събирането на доказателства обаче е било трудно, защото полицаите добре познават системата и са намирали начин да заобикалят закона, информира Нов телевизия.

Каква е била схемата?

"Двамата полицаи от РПУ-Стражица са познавали "по служба" наркодилърите и са им осигурявали "чадър" в престъпленията. Те са предупреждавали другите двама души, когато е имало проверки или акции срещу наркоразпространението. А за да осигурят на групата двойна печалба, полицаите дори са задържали някой,  който си е купил марихуана от дилърите, изземaли са я и са я връщали отново на дилърите - да я продадат пак", обясни началникът на специализираната прокуратура Иван Гешев.

Досега службите са претърсили 10 обекта и са намерили 32 чувала марихуана в пети човек от схемата, сочен за производител.

Директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов уточни, че за разкриването на престъпната група са използвани всякакви възможности на специалните разузнавателни средства.

Двамата полицаи и двамата наркодилъри бяха задържани вчера, по време на сделка. Освен това, единият от дилърите се е движил с 220 км/ч в населено място. 

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари