Наркодилър осъди държавата

0
В затвора нямало постоянно течаща вода
В затвора нямало постоянно течаща вода

Рецидивист от Радомир осъди държавата на 1000 лв., заради това, че в затвора в Бобов дол нямал постоянно течаща вода.

С. Т., който е пенсионер по болест, е осъждан няколко пъти за разпространение на дрога. За последно получил присъда от 2,5 г. затвор за разпространение на 30 грама хероин, пише 24 часа.

Докато лежал зад решетките твърди, че претърпял страдания, унижения и морални вреди. Внесъл иск в съда в Кюстендил за обезщетение общо за 80 хил. лв. По 10 хил. лв. за неосигуряване на непрекъснат достъп до чиста течаща вода и неосигурена минимална жилищна площ. По 30 хил. лв. поискал за не своевременно и адекватно лечение на диабета му и заболяването на бъбреците. Съдът прецени, че единствено оплакването му от редовна липса на вода са основателни. Съкилийници свидетелствали, че за 24 часа водата била пускана по 2 часа, а на 100 души има три душа в общата баня. Имали само мръсна студена вода, която не ставала за пиене.

Съдът прие за доказани лоши хигиенно-битови условия в затвора Бобов дол откъм липса на редовен достъп до чиста течаща вода и че администрацията е трябвало да осигури достатъчно вода. Заради това присъди 1000 лв. обезщетение на наркодилъра.

Отхвърлил останалите му претенции. Изискването за минимална площ от 4 квадрата на затворник влиза в сила от 2019 г., а зад решетките той е получавал адекватни медицински грижи.

Решението на съда в Кюстендил подлежи на обжалване пред Върховния административен съд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари