Наръчник за шофиране в Русе

5
Русе не само е разкопан от безкрайните ремонти на ВиК, а е и дом на безотговорни и несъобразителни шофьори
Русе не само е разкопан от безкрайните ремонти на ВиК, а е и дом на безотговорни и несъобразителни шофьори Снимка: Dunavmost / архив

Русе не само е разкопан от безкрайните ремонти на ВиК, а е и дом на безотговорни и несъобразителни шофьори

Разкопките на ВиК - Русе, свързани с водния цикъл, и лошото време създават опасна комбинация от рискове по русенските улици. Много шофьори, вместо да се съобразяват със затруднената обстановка, кръстосват пътищата така, като че ли се движат сами, без да спазват правилата за движение и застрашават живота и здравето на всички около себе си.

Потребител на групата „Лошите шофьори на Русе“ във Фейсбук публикува „Наръчник за шофиране“, показващ поведението на джигитите в града.

Наръчник за шофиране в Русе

1. Никога не оставяйте повече от 3 метра дистанция от предната кола, това се счита за покана за задминаване от задния.

2. При смяна на лентите в никакъв случай не подавайте мигач, по този начин шофьорът в другата лента ще разбере за намерението ви и моментално ще ви блокира (това важи принципно и за всички други маневри).

3. Да стигнете пръв до следващия червен светофар е въпрос на чест и мъжество. Само пълните лузъри са последни. Старайте се в това отношение.

4. Ако все пак сте в по-задна позиция на светофара и другите коли вече са се наредили, но са оставили свободна лентата за ляв/десен завой (защото са неудачници), имате уникалния шанс да изрежете всички на скорост през свободната лента при светване на жълтото. Чувството е уникално, гарантирам.

5. Никога, ама никога не спирайте на жълта светлина или до 5 секунди след светване на червено. Това е предпоставка за ПТП.

6. Ако има препятствие на пътя, светкавично навийте волана и изрежете тези пред вас с мощно натискане на клаксона. Те също ще се опитат да заобиколят. Който е по-бърз, той печели. И в живота е така.

7. На пешеходна пътека винаги се опитвайте да минете пред пешеходеца. Ако все пак се наложи да спрете, винаги спирайте от близката страна на пешеходеца. По този начин ще се изрежете веднага зад гърба му, а съседната кола ще трябва да изчака пешеходеца. Внимание - винаги има риск съседната кола също да изреже пешеходеца, и да мине пред него. Преценете ситуацията на място с цел да спечелите ценни секунди пред съседа, и да постигнете целта от т. 3.

8. При силен дъжд или снеговалеж трябва задължително да карате колкото е възможно по-бързо. Това е златен шанс да постигнете целта от т. 3, и да докажете на всички колко са зле, като се влачат по пътя. Имайте предвид, че на пътя ще има и други играчи, така че трябва да сте безкомпромисни.

9. Правилникът за движение е пожелателен. Няма нужда да го спазвате, защото никой не го спазва.

10. Не се съобразявайте с никого, но най-вече с учебни коли, нови шофьори, майки с колички и друга подобна паплач. Нека научат от рано, че животът не е лесен.

11. Като видите коли с регистрация , СС и РР, бъдете бдителен и никога не им пускайте аванта, трябва да знаят кой е шефа.

Папи Папи

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!
Етикети

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    16
    Русенец
    Забравил си да напишеш за онези, които се бавят нарочно и не тръгват на зелен светофар, докато не останат секунда две до светване на червено и тогава потеглят, оставяйки задните да чакат още един червен светофар.
  • 0
    15
    асффгсг
    сичкото по колите избие комплекси яко, обаче излезе ли от колата де са ти краката дизела )можеби( ще се редите по опашки
  • 1
    14
    Доктора
    Много ги обичам тези наглите келешчета с дръгливите БМВ-та, дето се опитват да ми секат пътя от дясната лента на "Борисова" и "Мария Луиза". Карам тежка на вид, не толкова мощна кола, но е "чипирана" и ускорява супер бързо. Та давам газ до дупка и карам до тъпака. Като стигне до спирката и няма къде да продъжи удрям спирачките и цялата колона спира след мен. Тогава потеглям, а малоумника с "бегачката" трябва да изчака ЦЯЛАТА колона, за да се престрои в лявата лента. Това доста лекува тъпаците, повярвай ми! ;)
  • 1
    13
    До 12
    За изпреварванията от дясно имах предвид за светофарите на Борисова. Колите се движат там от лявата лента не за друго, а понеже дясната е заета с паркирали коли. И я ми обясни как ще оправдаеш това изпреварване на светофар, като и двамата се движите направо, съответно водача който те изпреварва от дясно трябва да набере много по-бързо за да може да те изпревари и да се прибере в лявата лента. Да в правиника е записано това за еднопосочен път, но струва ли си да рискуваш твоя и на някой друг живота за да може да минеш пред няколко коли за 500 метра до другия светофар. Оставям те сам да прецениш дали другите карат бавно понеже след около 500 метра трябва да спрът на следващия светофар или да карат бързо и да спират рязко е по-правилно
  • 1
    12
    Изпреварване от дясно.
    В Русе на еднопосочна улица с две ленти все повече карат само в лявата част, като дясната е свободна. Движат се бавно в лявата лента и това малага да ги изпревариш от дясно. Има определени обстоятелства, при които можете да преминете покрай превозно средство отдясно, тъй като тази маневра сама по себе си не се счита за изпреварване. Според ЗДвП, Чл. 41. (1) Пътните превозни средства се изпреварват от лявата им страна. (2) При изпреварване водачът на пътното превозно средство напуска пътната лента, в която се движи, навлиза в съседната пътна лента изцяло или частично, преминава покрай движещото се в същата посока пътно превозно средство и се връща в напуснатата лента.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари