Напрежение и във Видин!

0

За пореден път протест с искане за смяна на системата се провежда във Видин, след като автошествие имаше и миналата седмица.

Участниците се разграничават от всякакви партии и казват, че сами са се организирали в социалната мрежа.

Протестът е срещу високите цени на горивата, въвеждането на по-висок данък за старите автомобили и предложената промяна на застраховките „Гражданска отговорнст“. Въпреки, че едно от исканията, което беше обявено миналата седмица - оставката на вицепремиерът Валери Симеонов, заради обидата му към майките на деца с увреждания вече е факт, казват че това не е достатъчно. Вече поставят искания за оставка на цялото правителство, съобщи БНР.

Протестиращите, които повечето са и участници в инициативата за магистрала до Видин, обявиха че са и срещу местната власт, която според тях не е предприела необходимите действия, за да стартират тръжните процедури за строителството на пътя в участъка на територията на област Видин. Протестиращите потеглиха от бул."Панония" на изхода на града в посока "Дунав мост-2", преминаха през центъра на града и около паметника на "Скърбящия воин" до жп гарата.

Протестиращите се отбиха до паркинга на община Видин, където всички участници запалиха по една свещ в памет на жертвите на пътно- транспортни произшествия.

Последната информация е, че колоната на протестиращите се е отправила към ТЕЦ-Видин, но има полицейска блокада на пътя до там при квартал "Заводско селище".

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари