Наказаха полицай от Пазарджик заради арест на жена, която го снимала

0
По думи ма жената, полицаят ѝ креснал „Трий всичко, което снима, ма!“
По думи ма жената, полицаят ѝ креснал „Трий всичко, което снима, ма!“

Дисциплинарно наказание „Порицание“ отнесъл полицай от Пазарджик, защото арестувал жена, за да ѝ попречи да го снима с телефона си.

Заповедта за това обаче била издадена след изтичане на сроковете за налагане на санкция, което пък дава възможност на униформения да обжалва.

Разпрата се разиграла в средата на февруари миналата година. Двама служители на „Охранителна полиция“ започнали проверка на товарен автомобил на пазарджишкия бул. „Георги Бенковски“. След малко на място пристигнала и собственичката на камиона, повикана от шофьора да прибере машината, ако се наложи. Държала в ръка телефон, а проверяващите твърдят, че снимала с него, разказва Дарик радио.

По нейните думи, единият ѝ креснал „Трий всичко, което снима, ма!“. Тя показала, че няма никакви снимки. Разпоредил ѝ да покаже лични документи. Жената обяснила, че те са в дамската ѝ чанта в колата, паркирана зад камиона и тръгнала натам, но била настигната от същия полицай, който я хванал за дясната ръка и ѝ казал, че е задържана за 24 часа. Блъснал я в патрулката и била отведена за установяване на самоличността ѝ в Районното.

Били ѝ съставени два акта – 200 лева за неизпълнение на полицейско разпореждане и 50 лева, че не представила документ за самоличност, и след два часа е освободена. Втората санкция е потвърдена от съда.

Проверка на комисия, назначена от зам.-министъра на вътрешните работи установява, че служителите са превишили правата си, арестувайки жена, без да има основания за това.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари