Над 250 000 са починалите с COVID-19 по света

1
В Германия пък, голямо проучване допусна, че около 1 милион и 800 хиляди души са били заразени с коронавируса
В Германия пък, голямо проучване допусна, че около 1 милион и 800 хиляди души са били заразени с коронавируса Видео: NOVA

Броят на починалите с COVID-19 по света подмина четвърт милион души.

Това сочат данните на университета „Джонс Хопкинс“. А Европа събра повече от 7 милиарда евро за разработване на ваксина.

Опозицията в Испания няма да подкрепи исканото от правителството удължаване на извънредното положение с две седмици. След една от най-строгите блокади в Европа, страната драстично облекчи мерките, като разреши на хората да излязат навън за да тренират, а някои магазини да бъдат отворени, информира NOVA.

Мисля, че ще идват по-малко хора в книжарницата. Те трябва да помислят внимателно преди да влязат, защото трябва да знаят какво точно искат, а не да обикалят и да пипат всичко“, обясни Лола.

Кафенетата и ресторантите ще отварят във Финландия от 1-и юни. От 14-и май границите ще бъдат отворени частично, а учениците ще се върнат на училище.

В Германия пък, голямо проучване допусна, че около 1 милион и 800 хиляди души са били заразени с коронавируса. Броят на инфектираните в страната обаче продължава да спада.

Броят на смъртните случи остава висок. През последните дни те са между 40 и 200 дневно“, каза президентът на института „Робърт Кох“ - Лотар Вилер

Германия дари 500 милиона евро за разработване на ваксина срещу вируса. Общо 7 милиарда и 400 милиона евро бяха събрани по време на Световната дарителска конференция на Европейската комисия.

Това е важен сигнал в тези времена и въпреки че не винаги работим заедно, така, както бих искала, това е време на надежда и благодаря на всички, които участват“, каза канцлерът на Германия Ангела Меркел.

Изследователи не очакват ваксината да е готова за масова употреба преди идната година. Въпреки това, председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен не скри задоволството си.

Успяхме! Днес е определящ момент за глобалната общност. Във време, когато седим по-раздалечени от обикновено, светът показа, че сме по-близо един до друг от всякога“, каза тя.

България се включи със 100 000 евро във фонда на Европейската комисия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари