Над 100 л/кв.м. дъжд се изля за денонощие в Русе

0
Над 100 л/кв.м. дъжд се изля за денонощие в Русе

Почти непрекъснатите дъждове са донесли количества валежи, които надвишават 100 л/кв.м за последните 24 часа в Русе, съобщиха дежурните хидрометеоролози, пише "Топ новини". Данните са замерени между 7:00 на вчерашния ден, до 7:00 тази сутрин, и се предполага че ще продължат да се покачват, тъй като валежите ще продължат и днес.

Директорът на дирекция "Обществен ред и сигурност" Спасимир Димитров съобщи, че през нощта е нямало сериозни проблеми в града, свързани с валежите. Тъй като те не са били проливни, капацитетът на канализацията е бил достатъчен за да поеме целия обем вода. В момента няма улици в града, които да са наводнени, канализационните шахти са разчистени и автомобилният трафик не е затруднен.

Единственият по-сериозен проблем е по ул. "Димитър Басарбовски", под моста до "Електрометал", където се е образувала голяма яма, през която по-ниските автомобили минават трудно. В момента водата там се източва с помпи, и се очаква съвсем скоро трафикът да се възстанови.

Обичайните проблеми са се появили и в района на Свободна зона, където няма канализация.

През изминалия ден екипи на ОУПБЗН - Русе са се отзовали на множество сигнали от граждани за произшествия, възникнали вследствие на проливния дъжд.

Оказано е съдействие на граждани - изтеглен е аварирал автомобил на ул.”Пристанищна” в гр.Русе; екип на Първа РСПБЗН отводнявал помпено помещение на ОУ ”Н. Обретенов” в гр.Русе, ж.к. ”Чародейка”; отводнена е била шахта на паркинга на хипермаркет в покрайнините на гр. Русе.

Екип от група „Спасителна дейност” е изпратен на сигнал за паднало дърво на ул. ”Омуртаг”. Дървото е нарязано и пътното платно е освободено за движение. На подобен сигнал са се отзовали и от РСПБЗН - Бяла, които са били изпратени в с. Волово, където са отстранили паднало дърво от пътя Русе - Велико Търново.

Получен е бил и сигнал за излизащ дим от ел. табло на жилищен блок в гр. Русе, ж.к. ”Здравец - Изток”. При пристигне на адреса е установено, че пожар няма - вследствие на навлажняване е възникнало искрене в захранващо ел. табло между два входа на блока. Извикан е екип от енергоразпределителното дружество за отстраняване на аварията.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари