Начисляват ни по 420 л топла вода дневно, ако не пуснем инкасатора

0
Това важи и за хората, които нямат индивидуални водомери
Това важи и за хората, които нямат индивидуални водомери

До 420 литра топла вода на човек за денонощие ще ни начислява топлинният счетоводител, ако по една или друга причина не сме го пуснали да отчете уредите ни у дома.

Месечно това прави по 12-13 кубика месечно на човек. Това важи и за хората, които нямат индивидуални водомери. Както и за тези, чиито водомери са повредени или пък са със скъсана пломба.

Това предвиждат приетите от енергийното министерство промени в наредбата за топлоснабдяването, които въвеждат нов начин за разпределяне на разликите между общия водомер на абонатната станция и сбора на показанията на индивидуалните уреди на апартаментите в едни вход.

Целта е да се изчисляват по по-справедлив начин разходите, дължими от абонатите на една станция, за разликите между измерената от общия и индивидуалните водомери.

В момента кубиците, надхвърлящи сбора на показанията на индивидуалните водомери, се разпределяха по равно между всички потребители, при което тези с изрядни уреди поемаха част от консумацията на клиентите, които нямат монтирани водомери или уредите им са с изтекъл технически преглед и има вероятност да не отчитат правилно.

Ако на общия водомер е отчетено по-ниско потребление, то разликата ще се приспада само от сметките на клиентите с изрядни уреди, предвижда още наредбата.

Източник: Русе Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари