На благороден жест се зарадваха библиотеките в Долна Студена и Караманово

2

С близо 250 книги се увеличи фондът на библиотеката на НЧ „Пробуда“ в село Долна Студена.

Новото попълнение е предимно от художествена литература – класика, фантастика и криминалета. Повечето от произведенията са на чуждестранни автори и са отпечатани след 2014 година. Дарител е Марияна Манева от София, която е свързана със селото.

Веднага ще обработим дарените книги, ще ги запишем в инвентарната сигнатура и ще ги предоставим на читателите. Така книжният фонд надхвърли 5300 единици със съвременна литература“, сподели секретарят на читалищното настоятелство Ивелина Анчева. Тя искрено се надява, че новите заглавия, които са едни от най-популярните през последните години, да увеличат интереса не само на досегашните, но и да привлекат нови читатели.

Вашата щедрост и доброта ни донесоха радост и надежда. Хвала на такива спомоществователи и нека Вашият благороден пример се множи за чест и слава на родния край и да бъде като светъл пример на младото поколение българи“, се казва в поздравителното писмо, което изпратиха от читалището до щедрата дарителка от столицата.

На благороден дарителски жест се зарадваха и библиотекарите от НЧ „Светлина“ в Караманово. Родената в селото, но живеещата в столицата Нина Билева, предостави 15 тома с романи от български автори. Секретарят на читалищното настоятелство Петя Герасимова искрено се надява родолюбивата инициатива да намери повече последователи. Едни от най-редовните посетители на читалищната библиотека са децата от местното училище.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари