МВР залови 19 дрогирани и 20 пияни шофьори за ден

0
Четирима са отказали тест за алкохол, други девет - за наркотици
Четирима са отказали тест за алкохол, други девет - за наркотици Снимка: БГНЕС

19 дрогирани и 20 пияни шофьори са заловени за ден от МВР

Това сочат междинните резултати от стартиралата специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. 

Проверени са 9719 моторни превозни средства. Извършен е контрол на 13003 водачи и пътници, съобщиха от МВР. До момента са съставени 2621 фиша и 814 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. В рамките на изминалия ден са установени общо 20 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 13 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 7 - с над 1,2 на 1000, четирима са отказали да им бъде направен тест. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 19 души, а девет, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

От обобщените данни: по метода „линеен контрол“ са проверени общо 2115 МПС и 2724 водачи и пътници; за установени нарушения са съставени 652 фиша и 204 АУАН. Петима шофьори са управлявали след употреба на алкохол до 1,2 промила. Петима водачи са установени да шофират под въздействието на наркотични вещества.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари