МВР съобщи къде е най-сериозна обстановката

0
Над 160 сигнала за произшествия са подадени на националния телефон 112
Над 160 сигнала за произшествия са подадени на националния телефон 112 Снимка: БГНЕС

В резултат на лошите метеорологични условия и интензивни валежи най-сериозна е обстановката на територията на област Плевен в общините Плевен, Подем и Гулянци.

За отстраняване на произшествията на място е създаден областен щаб, който ръководи екипите на основните части на Единната спасителна система, както и привлечената строителна и верижна техника на частни лица и организации, съобщиха от МВР.

На място работят всички налични екипи на местната пожарната служба, като са привлечени и сили средства на от РДПБЗН-Вeлико Търново.

След преливане на язовир Николаево е затворен пътният участък между градовете Плевен и Ловеч.

Над 160 сигнала за произшествия, в резултат на лошите метеорологични условия и интензивни валежи са подадени на националния телефон за спешни повиквания 112. Получените съобщения са предимно за паднали клони и дървета, задръстени шахти на отводнителни канали, повишено ниво на водата по уличната мрежа и наводнени приземни етажи на жилищни и обществени сгради. Към момента на територията на страната няма бедстващи и пострадали хора.

В МВР днес се проведе заседание на Националния щаб по Закона за защита при бедствия, председателствано от министър Валентин Радев. Беше направен анализ на обстановката и действията на институциите до момента. От вътрешното ведомство уточниха, че е направен преглед на областните и общинските планове за действие при аварийни ситуации, както и на наличната техника, установена е връзка с доброволните формирования за готовност за действие при необходимост.

Проведени са заседания на областните щабове за намаляване на риска от бедствия в Северна България. Щабът изслуша докладите на областните управители от Северна България за актуалната обстановка и предприетите действия на тяхна територия. Оценката на Националния щаб е, че към момента действията са адекватни на ситуацията.

В заседанието участваха вицепремиерът Красимир Каракачанов, министрите на земеделието и храните и на околната среда и водите, представители на други ангажирани институции, директорът на НИМХ към БАН, кметът на София Йорданка Фандъкова, експерти от МВР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари