МВР купува устройства за криптографска защита на глас

0
Поръчката е за 8 милиона лева
Поръчката е за 8 милиона лева

За сумата от 8 млн. лв. с ДДС Вътрешното ни министерство купува средства за криптографска защита на глас, става ясно от обявление на ведомството.

Доставките ще са периодични, по заявка. Предвидено е да се купят 130 средства за криптиране на глас, 2 броя Call Manager за връзка между хардуерни криптографски средства за криптиране на глас, 130 IP телефона, от които 50 по стандарт TEMPEST. Заложено е и обучение на служители на възложителя за работа с криптографските средства.

Поръчката е ограничена и кандидатите трябва да притежават валидно свидетелство за одобрение, издадено от Органа по криптографска сигурност на България – ДАНС, за използване на средства за криптографска защита на национална класифицирана информация до ниво „Поверително“.

В документацията пише, че не е осигурено финансиране, когато е открита процедурата. Поради това е предвидена клауза за отложено изпълнение, съгласно която всяка от страните може да поиска прекратяване на договора без предизвестие след изтичане на тримесечен срок от сключването му, ако изпълнителя не е уведомен за осигурено финансиране.

Възложител на поръчката е Дирекция "Комуникационни и информационни системи" към МВР. Обявена е също и процедура за доставка на система за защита на електронна поща, чиято стойност е 140 000 лв. без ДДС.

Тя включва доставка на две хардуерни устройства и 2000 лиценза за защита на електронната поща за срок от минимум 36 месеца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари