Мутафчийски: Тревожно е, че починалата лекарка е дала две отрицателни проби за COVID-19

3
Това поставя под въпрос имунитета, който се изгражда след преболедуването на този вирус
Това поставя под въпрос имунитета, който се изгражда след преболедуването на този вирус

"Тревожно е, че починалата лекарка е дала две отрицателни проби за COVID-19", каза Мутафчийски на сутрешния брифинг на НОЩ.

"Това поставя под въпрос имунитета, който се изгражда след преболедуването на този вирус", заяви той, цитиран от bTV.

Неяснотите около протичането на заболяването продължават да са повече, отколкото това, което е установено за коронавируса.

Това каза ген. Венцислав Мутафчийски във връзка със смъртта на втори медик у нас.

Лекарка от Центъра за спешна медицинска помощ е починала вчера, след като е била диагностицирана с коронавирусна инфекция. Лекувана е в Окръжна болница, след което е изписана, тъй като е дала две отрицателни проби, а състоянието й се е подобрило.

Тя е била под домашно лечение, но внезапно състоянието й се е влошило. Наложило се е да бъде интубирана, но е починала в спешния център.

Тревожното е, че е дала две отрицателни проби. Очаква се резултатът от PCR теста, който е направен веднага при пристигането й в болницата. На един от тестовете, взети там, е дала положителен резултат“, обясни ген. Мутафчийски.

Преди няколко дни има съобщение на хонконгски колеги, които са направил изследване на голяма група пациенти, след като са дали отрицателни резултати. Установено е наличието на вирусни частици“, допълни той.

Италиански лекари също съобщават за девет души, които са прекарали коронавирусната инфекция, изписани са с отрицателни проби, но след това са приети отново с резаразяване.

„Това са тревоги, които винаги сме споделяли с вас. Това поставя под въпрос имунитета, който се изгражда след преболедуването на този вирус“, заяви ген. Венцислав Мутафчийски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари