Мустафа Карадайъ: Провалът на правителството на ГЕРБ е факт

0
Не само няма да се решат проблемите, напротив, ще се задълбочават. Държавата е в колапс, заяви лидерът на ДПС
Не само няма да се решат проблемите, напротив, ще се задълбочават. Държавата е в колапс, заяви лидерът на ДПС Снимка: БГНЕС / архив

Убедени сме във вредата, която управляващото мнозинство нанася на демокрацията и живота и здравето на всички български граждани.

Това каза председателят на ДПС Мусафа Карадайъ по време на дебатите по вота на недоверие, предаде репортер на БГНЕС. Той остро осъди направената ретроспекция от Георги Марков и подчерта, че сега темата е създалата се криза и въпросът е защо се е стигнало до тук.

Провалът на правителството на ГЕРБ в областта на околната среда и водите, а и в цялостната политика, е факт. Това е закономерният резултат от 10-годишно некадърно управление. Днес ГЕРБ яростно защитава тезата, че в областта на околната среда и водите са постигнати такива големи успехи, че само опозицията не може да ги види и оцени“, коментира Карадайъ и добави, че в стремежа си да се самосъхранят ГЕРБ са направили промени, за да се опитат да потушат напрежението и така смятат да продължат.

Не само няма да се решат проблемите, напротив, ще се задълбочават. Както и да го погледнете госпожи и господа от ГЕРБ – това е положението. Нещата се влошават и не се подобряват. Държавата е в колапс. Многократно сме го заявявали и сме посочвали причините. Налице са доказателства за тежка некомпетентност, несистемно мислене и политическо късогледство. Неспособността на управляващите да се поучават от грешките, е свидетелство за невежество. Колкото и пъти да се повтаря една грешка, тя не води до качествена промяна в управленския модел“, заяви още той.

Според лидера на ДПС след днешния дебат са важни политическите и управленски поуки.

Интересите на държавата и на хората стоят над интересите на управляващите, за които властта е самоцел. Няма нищо по-естествено от това да се подкрепи правото на живот на всеки човек. Живот в една чиста, здравословна среда. Околната среда има тясна връзка с човешкото здраве и благосъстояние. Чиста среда, с чиста вода и чист въздух осигуряват здравословни условия на живот“, посочи Карадайъ.

Той обяви, че ДПС са адекватни на изискванията за времето и със своята програма ще бъдат активни в привеждането в действие на зеления пакт на ЕС заедно с всички отговорни политически партии.

Карадайъ обясни, че днешните дебати са за 10-годишната управленска немощ.

Нужно е да се формулират ясни приоритети на база на програмата на ДПС за ускорено догонващо икономическо развитие на страната. Зеленият пакт на ЕС е огромна възможност за хората, за бизнеса и за държавата. Да си пожелаем общо съгласие и общ успех в постигането на тази голяма цел. Няма време“, призова Мустафа Карадайъ

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари