"Мокрите сънища" на прокуратурата!

2
Борисов играе театър! Няма шпиони под гаранция. По света няма шпиони под гаранция, заяви Татяна Дончева
Борисов играе театър! Няма шпиони под гаранция. По света няма шпиони под гаранция, заяви Татяна Дончева Видео: Евродикоф

''Няма шпиони под гаранция. По света няма шпиони под гаранция. Няма шпиони театрално задържани, има тихомълком, много ограничен кръг хора знаят къде се намира той. Всичко това се пази в пълна тишина. Друга мярка освен ''задържане под стража'' - няма. Както и друга присъда, освен смъртна, няма. Знае се само, че свидетелите са събирани в 7:00 сутринта. Да вкарваш вътре полицаи да правят обиски, търсене незнайно на какво, в присъствието на децата'', това заяви лидерът на ''Движение 21'' Татяна Дончева в предаването ''ЕвроДикоФ'' по ТВ Евроком, като поводът за думите ѝ е разразилият се през тази седмица ''шпионски скандал''.

''Свидетелят не се извежда с белезници, а се кани. Te нямат намерение да намерят факти, нито неоспорими, нито други. Като не иска Цацаров да представя, освен пред съда, защо пускат тези бележки на Малинов, намерени в дома му. Ролята на Русия в българската политика е нещо коментирано неведнъж. Тя е сериозна, както e на САЩ, както e и на Германия. Немската фондация ''Зайдел'' направи партия ГЕРБ, тя я финансира'', заяви още Дончева.

''Русия финансира български политически партии. Особено драстично това е в АТАКА. Там се финансира телевизия, командировки и всичко останало. Смятам, че Бойко Борисов се принуди да играе този театър за ''Силите'', които са го обвинили в бизнес интереси с Русия. За да ги убеди, че това не е така. Но той с тази постановка не може да убеди никой. Всички ''Велики сили'' искат от нас безпрекословно и крайно отрицание на другите'', добави лидерът на ''Движение 21''.

''Николай Малинов няма достъп, по месторабота, няма достъп до секретна информация сам по себе си. Шпионирането е да предаваш информация, която е секретна. Той няма такава. Русофилското крило направи всичко възможно да промотира Гешев за нов главен прокурор и сега това е голям удар за тези хора. В българския обществен живот е пълно с платени патриоти. И наши, и чужди'', продължи тя.

''По местните избори им трябва да се убеди ''десният'' избирател, че бате Бойко е евроатлантик, вижте какво ги направи на 9-и септември. Тези хора са напълно скарани със закона. Вижте какъв страх има у хората, не може вие да натискате в условията на едни местни избори, да натискате чрез правосъдието кандидати за кметове. Те не приемат човек, който може да мисли. Това, което се случва е един ужас. грубото овладяване на национални медии и отстраняването на журналисти. Чистки в държавната администрация се извършват повсеместно. Това трябва да стресне българските граждани. Всичко това трябва да бъде спряно'', каза още Дончева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари