Митничари откриха авточасти, маратонки, парфюми и цигари в турски автобуси на Дунав мост

0
Всичките стоки, по признанията на собствениците им, били закупени от Турция и внесени нелегално в Европейския съюз
Всичките стоки, по признанията на собствениците им, били закупени от Турция и внесени нелегално в Европейския съюз

Авточасти, маратонки, парфюми и цигари без бандерол откриха в турски автобуси, пътуващи от Турция за Румъния, митническите служители на Дунав мост.

При засилени проверки на инспектори от Митница Русе само за последните дни са задържани общо над 50 000 къса цигари, всичките с надпис "DUTY FREE SALE ONLY". В един от автобус са открити общо 1 434 кутии (28 680 къса) цигари.  Тъй като собствениците на цигарите били различни, срещу трима пътници са образувани 3 дознания, съставени са и актове.

В друг автобус с помощта на митничарското куче Рон, обучено да открива тютюневи изделия, са намерени над 800 кутии цигари, собственост на един човек, като срещу него е образувано дознание.  Откритите контрабандни цигари са основно от марката "Ashima". Задържани са и цигари от марките "ММ classic Slims", "ММ  Slims", "Karelia  Ome", "Karelia  Ome  Menthol", "Pallmall" и "Marlboro".

В същите автобуси са открити и търговски количества авточасти, хранителни стоки, текстилни изделия и парфюми с обозначенията на известни търговски марки. Всичките стоки, по признанията на собствениците им, били закупени от Турция и внесени нелегално в Европейския съюз.

Съставени са общо 11 акта. Иззети са 100 парфюма с обозначенията на марките „LACOSTE", „VERSACHE MAN",  „BVLGARI", „CK EUPHORIA", „OPIUM YSL",  „LADY GAGA FAME",  „GUERLAIN",  „BOSS MA VIE", „DIOR - JADORE" и „AQUA DI GIO". Открити и задържани са и около 200 чифта спортни обувки „Puma", „Converce",  „Locoste" и „Adidas".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари