Мирослава Маркова е председателят на РИК Русе

0
Районна избирателна комисия има общо 15 члена
Районна избирателна комисия има общо 15 члена

Днес, заместник областният управител на област Русе г-н Валентин Колев води консултациите за определяне състава на Районна избирателна комисия Русе (РИК) за провеждане на избори за членове на Европейския парламент от Република България, насрочени за 26 май 2019 г.

В срещата взеха участие представителите на парламентарно представените партии и коалиции и партиите и коалициите от партии, които имат членове на Европейския парламент, но не са парламентарно представени и др.

Разпределението между парламентарно представените партии и коалиции съгласно т. 12.1 от Решение №8-ЕП/26.03.2019 г. на ЦИК е следното: партия ГЕРБ – 5 членове; коалиция БСП за България – 4 членове; партия ДПС – 1 член; коалиция Обединени патриоти  (НФСБ, Атака и ВМРО) – 2 членове; партия Воля – 1 член.

Общият брой членове на РИК Русе е 15, след включването на по един представител от партиите и коалициите, които имат избрани с техни кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени в изпълнение на чл. 61, ал. 4 от ИК, както следва: коалиция Реформаторски блок – 1 член; коалиция „България без цензура, ВМРО-БНД, Земеделски народен съюз, Движение Гергьовден“ (ББЦ) – 1 член.

Консултациите протекоха в дух на ангажираност и толерантност между представителите на съответните партии и коалиции, участвали в тях.

Политическите сили стигнаха до съгласие за следното:

  1. Мирослава Маркова от партия ГЕРБ – за председател на РИК Русе;
  2. Зюмрюд Абазова от партия ДПС и Александър Корфонозов от коалиция Обединени патриоти – за заместник-председатели на РИК Русе;
  3.  Милена Хинкова от коалиция БСП за България – за секретар на комисията.

Протоколът от срещата ще бъде изпратен в Централната избирателна комисия още в късния следобед днес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари