Мика Зайкова: Инфлацията неминуемо ще надвиши 4%

0
Хората на парно ще плащат по 15 лева повече на месец
Хората на парно ще плащат по 15 лева повече на месец Снимка: БГНЕС

Ако продължим в тази насока ще видим, че в големите градове поскъпването на тока е доста сериозно. В Бургас и в Плевен е по 7%. Само в Сливен има едно 0,4 по-малко. Ако трябва да говорим за оскъпяване, трябва малко да разширим кръгозора, защото цените и тези на борсата са като скачени съдове. Колкото повече потискаме регулираните цени, толкова цените на електроенергията на борсата растат, каза в предаването „Всичко коз” по Канал 3, финансовият експерт Мика Зайкова

Получават се големи пикове и средно борсовата цена е била поне до сега нараснала с 27%. Това означава, че това отива в поскъпването на стоките. От 1 юли всички производители отиват на борсата. Това нещо ще се отрази на цените на стоките. До май месец инфлацията е 3,7%. Ще имаме по-висока инфлация и това неминуемо ще поскъпи цените на стоките и услугите и хората само от плащането на тока и парното няма да платят 3 и 7 лева, както пише в някои сайтове. Сметнах, че апартамент в Люлин 90 кв. м и се оказа, че тези, които са само на ток ще имат увеличение между 7 и 10 лева на месец, каза още тя.

Тези, които са на парно и са решили да плашат на равни вноски цяла година, увеличението им ще е 15 лева средно. Това са сметки за тристаен апартамент. Представете си за хората в Разград, където увеличението е 17 лева. За тях ситуацията е много тежка по простата причина, че разликата в доходите им със софиянци е около 3 пъти, заяви Зайкова.

Като прибавите увеличението на стоките и услугите, инфлацията ще надвиши 4%, това показва, че това увеличение например при пенсионерите е изядено още преди това, категоричен беше финансовият експерт.

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари