Мигрантите виновни за бавния трафик на камионите на Дунав мост в Русе

0
Според граничните власти Дунав мост ще бъде натоварен до края на месеца заради румънските туристи, които се прибират от почивка
Според граничните власти Дунав мост ще бъде натоварен до края на месеца заради румънските туристи, които се прибират от почивка Видео: Русе Медиа

"Преминаването на тежкотоварни камиони през граничния пункт „Дунав мост“ става по-бавно и се налага да се изчаква на опашки заради проверките за мигранти"

Това съобщи директорът на РД „Гранична полиция“-Русе комисар Димитър Чорбаджиев, цитиран от Русе Медиа. Тъй като по-чести са случаите, когато мигрантите правят опит да преминат границата, укрити в товарни камиони, от румънска страна се извършват щателни проверки на 100 %. Ползва се с детектор за сърдечна дейност, за въглероден диоксид, както и физическа проверка на товара, ако не е пломбиран.

За момента няма увеличение на мигрантския натиск по българо-румънската граница, тъй като усилията на МВР са насочени към спирането на бежанците още на границите с Гърция и Турция. Там е изпратена и по една четвърт от полицейския състав на всички регионални дирекции на Гранична полиция.

Според граничните власти Дунав мост ще бъде натоварен до края на месеца заради румънските туристи, които се прибират от почивка. След това се очаква лекотоварният трафик да се нормализира, а част от трасетата, които сега се ползват от колите, да се използват от камионите. Пускането на ферибот между Русе и Гюргево би облекчило ситуацията и може да се реализира в най-кратък период от време.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари