МГ "Баба Тонка" отбелязва 150-годишен юбилей

0

Тържествено събрание се проведе в аулата на МГ „Баба Тонка“, в навечерието на патронния празник на училището – 22 март. То е част от инициативите, които Русенската математическа гимназия организира по случай своята 150-та годишнина.

Сред гостите на събитието бяха областният управител Венцислав Калчев, председателят на Общински съвет – Русе засл. проф. Васил Пенчев, зам.-кметът по Устройство на територията Димитър Наков, секретарят на Община Русе Димитър Генков, директорът на дирекция „Обществен ред и сигурност“ Спасимир Димитров, представители на Руското консулство и Русенския университет, бивши и настоящи преподаватели и възпитаници на гимназията.

Г-н Наков поднесе поздравителен адрес от името на кмета Пламен Стоилов. В поздравлението кметът на Община Русе заявява, че по време на своето дългогодишно съществуване Математическа гимназия „Баба Тонка“ безспорно се е утвърдила като едно от най-авторитетните и престижни учебни заведения в страната. „Многобройните награди и отличия завоювани от учениците на гимназията на национални и международни олимпиади и състезания са безспорно доказателство за авторитета на учебното заведение, високия професионализъм и успешната работа на преподавателите“ се казва още в адреса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари