Международен маратон Русе – Гюргево

0

Днес от 11:00 часа пред Съдебната палата на Русе беше даден за втори пoреден път старта на международното бягане на Свободния дух „Русе – Гюргево“.

Събитието е уникално, тъй като се провежда на територията на две държави – България и Румъния, а всеки от участниците трябва да пробяга 15-те км. между центровете на градовете Русе и Гюргево. Уастваха повече от 200 състезатели от 11 държави в т.ч. от България, Румъния, Италия, Франция, Кения, Мароко и др.

Сред официалните гости бяха главният секретар на Министерството на младежта и спорта г-н Асен Марков, основните организатори лекоатлетите г-жа Анелия Нунева и г-н Евгени Игнатов, областният управител на област Русе г-н Галин Григоров, заместник областните управители г-н Валентин Колев и г-н Свилен Иванов, народният представител от 19-ти МИР г-н Пламен Нунев, множество жители и гости на града.

В края на маратона в град Гюргево г-н Свилен Иванов награди победителката в категория жени до 50 годишна възраст г-жа Николета Джордан.

Събитието се организира от Спортен лекоатлетически клуб „Дунав“, гр. Русе и Община Русе. То е включено в календара на Европейската федерация по лека атлетика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари