Меркел благодарила на своя пинчер в България за дългогодишното послушание

0
Германските архитекти на Бойкокрацията ни дължат едно entschuldigung
Германските архитекти на Бойкокрацията ни дължат едно entschuldigung Снимка: БГНЕС / Архив

Последният ден на Бойко Методиевич като премиер е белязан днес с типичното за него малодушие да търси вината в другите, но не и в себе си

Това пише журналистът Иво Инджев в своя блог. 

 Анонсират от негово име промени в ръководството на партията му, която се скъса(ха) да хвалят като победител, но се “оказва” толкова съкрушена, че трябва да има изкупителни жертви тъкмо в столицата и в Бургас, прехвалените крепости на ГЕРБ.

Форма на признание, че победата на изборите е всъщност загуба, става предстоящото изтегляне от ръководството на партията тъкмо на Йорданка Фандъкова и на Димитър Николов. След дълга вярна служба на Методиевич те ще бъдат отстранени поради факта, че вождът не желае да поеме отговорността за лошия изборен резултат. Той губи войната, но наказва онези, които са допуснали загуба в локалните крепости.  

Поучително е. Трябва да се замислят останалите около него. Всички са сменяеми по неговата воля, както видяхме и с Цветан Цветанов, за да продължава да царува еднолично собственика на корпорацията.

С няколко изключения, като напусналата ГЕРБ и близкото обкръжение на Методиевич съдия Душана Здравкова, оглавила през март 2006 гражданския прототип на ГЕРБ, а след това и като Цветан Цветанов, преобладаващата част от прогонените бивши съратници на Методиевич запазиха покорно мълчание. Справка: унизената от него Цецка Цачева, с която Методиевич се подигра, след като тя изпадна в безпомощно състояние при поражението на ГЕРБ на президентските избори през 2016 година.

Сред унизените от Методиевич беше и Росен Плевнелиев. Никой нямаше да го знае без мен, каза Методиевич публично в присъствието му пред камерите и микрофоните на журналистите при една от предизвестените си изборни победи. Същото стори и по адрес на Фандъкова, натъртвайки в рамките на тази пресконференция, че тя щяла да си остане директорка на детска градина без неговото благоволение.

Плевнелиев явно не се обиди или поне не показва да се е засегнал и до днес. Как ли ще реагира Фандъкова, за която се шушукаше, че иска да се оттегли още преди миналите местни избори?

“Пренареждането” на ръководството на ГЕРБ  е диагноза за рецидивизма на вождизма в тази корпорация. Нищо няма да се промени в нея.

Искам обаче да отправя за пръв въпрос към създателите на ГЕРБ, специалистите по политически инженеринг от Германия: кога ще се извините на българите за това, което им причинихте с инвитро операцията по насилствено забременяване на българската демокрация с Бойковата автокрация?

Ако случайно не разбират какво се направили, да ги попитам и така: бихте ли написали проект за овладяване на Германия от подобен прост, арогантен и циничен лъжец, какъвто ( доказано от историята) може да се намери и у вас или смятате, че на нас ни прилича да ни бъде водач тъкмо такъв екземпляр?

Германският канцлер Вили Брандт намери сили да се поклони и да се извини в Израел за онова, което нацистка Германия причини на евреите. Чак такъв драматичен жест едва ли можем да очакваме от бащите на уродливото явление ГЕРБ, но едно entschuldigung ( извинявай) ще ни покаже, че днешна Германия застава до днешна България и подкрепя демокрацията, а не бойкокрацията у нас.

Вместо това четем, че Меркел благодарила на своя пинчер в България за дългогодишното послушание, а той си примира от щастие, че пак го е почесала зад ушите.

Той се мисли за “немска овчарка” ( както по руски образец в женски род се нарича българското овчарско куче). Ще бъде жалко сега, когато българският избирател го прогони от претенцията му да води стадото овце, бъде оставен да се изживява като куче-пазач на каквото и да било, освен на собственото му атрофирало его. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари