Медици са затворени за седмица в интензивно отделение с болни от COVID-19

3
Полагат непрекъснати грижи за 53-годишен пациент, с множество заболявания, който е интубиран
Полагат непрекъснати грижи за 53-годишен пациент, с множество заболявания, който е интубиран Видео: bTV

Д-р Вилиана Радичкова и д-р Цветомир Маринов от болница „Царица Йоанна – ИСУЛ“ са част от първия екип, който влезе в инфекциозната клиника на лечебното заведение, за да работи с усложнени болни с COVID-19.

Те са анестезиолози и реаниматори. Болница ИСУЛ е превърнала кардиологичното интензивно отделение в инфекциозно, където лекуват болни с коронавирус.

Двамата в момента са затворени там за седмица. С още три сестри и две санитарки, предава bTV.

Екипът полага непрекъснати грижи за 53-годишен пациент, с множество заболявания, който е интубиран.

Благодарение на добрата кооперация с всички колеги от всички звена на болницата успяваме съвсем адекватно да осъществяваме всички тези грижи за пациента“, казва д-р Маринов.

Чрез видеокамери колегите им отвън наблюдават какво се случва вътре в отделението. А вътре лекарите и сестрите денонощно са до пациента – сменят се на всеки три часа в стаята му.

Между тези, които са вътре и тези, които са отвън, има телефонна връзка. Това, което сестрите наблюдават на монитора като показатели на пациенти, предават на лекарите.

Болницата е една от определените за лечение на най-тежките случаи на COVID-19. Създала е необходимото и за защита на хората на първа линия.

Моят съвет към всички е да спазват указанията на кризисния щаб, за да не се налага да вземаме решения, за които не сме учили и не сме подготвени“, съветва доц. Мая Белитова, началник на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение.

След като екипът на д-р Радичкова и д-р Маринов напусне инфекциозното, ще бъде тестван и поставен под карантина. На тяхно място, също за седмица, ще влезе друг екип, който да даде надежда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари