Мъж влиза в затвора за убийство на коте

0
25-годишен мъж получи 6 месеца затвор за жестокото убийство на малко коте
25-годишен мъж получи 6 месеца затвор за жестокото убийство на малко коте

25-годишен мъж получи 6 месеца затвор за жестокото убийство на малко коте.

Хората в жилищен блок във Варна приютили във входа си малко улично коте. Грижили се за него до момента, в който 25-годишният им съсед Иван го умъртвил с ритник в главата.

Причината за бруталната агресия срещу малкото животинче била, че то одраскало по муцуната кучето на извършителя. Чрез записи от камерите, поставени във входа, извършителят лесно бил установен.

"В случая има ефективна присъда, защото лицето е с 9 осъждания преди настоящото съдебно производство", поясни пред bTV Ерна Павлова, председател на Районен съд Варна.

Именно криминалното минало на извършителя е определящо в делата за насилие над животни. При половината от тях подсъдимите са освободени от наказателна отговорност.

Това са случаите, в които тези извършители не са били осъждани до момента. Глобите, които са им наложени са в размер от 1000 до 5000 лева. Въпреки ръста на случаите на агресия срещу животни, делата не са много. От 51 преписки в прокуратурата за последните 5 години, само 7 влизат в съда.

Причината е, че извършителят трудно се установява. Ако няма записи от камери се разчита главно на показанията на преки очевидци. И така до момента във Варна за 5 години има само двама осъдени насилници - един с ефективна и един с условна присъда.

Дали 25-годишният мъж, убил котката, ще стане вторият човек във Варна, влязъл в затвора за насилие над животни, все още е твърде спорно. Тъй като е в неизвестност още от началото на делото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари