Мъж прекарал 40 години в джунглата с баща си

0
Баща и син, крили се повече от 40 години в горите на Виетнам от американските бомби
Баща и син, крили се повече от 40 години в горите на Виетнам от американските бомби

Баща и син, крили се повече от 40 години в горите на Виетнам от американските бомби, се върнаха към цивилизацията, съобщава "Интерншънъл бизнес таймс".

Ван Тхан заедно със сина си Хо Ван Ланг попаднали под атаките на американската авиация през 1972 г. Американските бомбардировки напълно разрушили тяхното село, а почти всичките им роднини загинали.

След преживяния ужас Ван Тхан взел сина си и се отправил в джунглата, където 40 години се крил от хората, мислейки, че войната все още продължава. "Дори когато в близост се появяваха хора, ние се стараехме да ги избягваме и бързо се отдалечавахме", разказал Хо Ван Тхан.

Неотдавна мъжът намерил един от оцелелите техни родственици, който положил големи усилия, за да ги убеди да се върнат. "Диваците" обаче се съгласили да отидат в селото едва когато на бащата се наложило да потърси медицинска помощ.

Бащата и синът изумително добре се приспособили към живота в джунглата и се научили да си осигуряват храна. Синът, който сега е на 42 години, не е имал никакви контакти със света и никаква представа за живота извън джунглата. Истинско чудо за него било запознаването с електричеството.

Сега бащата и синът живеят на село. Синът до известна степен привикнал към съвременния живот, занимава се със земеделие и дори се готви да се жени, отбелязва "Интернешънъл бизнес таймс".

Войната в Индокитай продължи повече от 14 години - от 1960 до 1975 г. В продължение на осем години САЩ пряко участваха с военни сили срещу Демократична република Виетнам. Военните действия се прехвърлиха и в редица района на Лаос и Камбоджа.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари