Мъж изби зъбите на брат си заради обрани плодове от дърво

0
Побойникът е глобен от съда с 1000 лева
Побойникът е глобен от съда с 1000 лева

Двама братя се скарали жестоко заради обрани плодове от дърво, като единият забил юмрук на другия и му счупил няколко зъба.

За това си деяние М.Д. е глобен от съда с 1000 лева, както и да заплати 400 лв. адвокатски разноски. Осъденият е обжалвал присъдата си пред Окръжния съд в Русе като необоснована и недоказана.

М.Д. е на 62 години, роден в Глоджево, Русенско. Той е семеен, пенсионер и не е осъждан преди. Предимно живее в Турция, като за няколко месеца в годината се прибира в Глоджево, където е баща му. С брат си били в лоши отношения, тъй като спорят за имоти и според подсъдимия, брат му прибира цялата реколта от насажденията в двора на къщата на баща им за собствена консумация.

През месец май 2016 г. М.Д. се прибрал от Турция. На 30-и сутринта излязъл заедно със съпругата си из града и като се върнал, забелязал, че плодовете на едно от дърветата в двора на баща му, където и той живее, са събрани и се усъмнил в брат си.

Вечерта около 19.30 часа двамата се срещнали на улицата, докато изхвърлят боклука. Те се скарали заради обраното дърво и М.Д. ударил юмрук в челюстта на брат си. От удара се сцепила устната му и са избити няколко зъба. Прибирайки се в дома си, пострадалият разказал на сина си както се е случило, след което отишъл при фелдшер, за да обработи раната му. Още същата вечер подал жалба в полицията, след което е освидетелстван от съдебен лекар.

За причинената лека телесна повреда М.Д. се изправил пред Районния съд, където е освободен от наказателна отговорност, но глобен с 1000 лева. Той обжалвал наказанието си, но решението на Окръжния съд е да потвърди присъдата на първа инстанция. Това решение е окончателно и не подлежи повече на обжалване. 

Източник: briagnews.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари