Мая Манолова: Служебното правителство да извади цялата истина за доставките на газ

0
Лицемерието и идеологизирането на доставките на газ наистина води до една голяма измама по отношение на българските граждани, отбеляза Мая Манолова.
Лицемерието и идеологизирането на доставките на газ наистина води до една голяма измама по отношение на българските граждани, отбеляза Мая Манолова. Снимка: bTV

Според нея 800-те милиона лева ще се използват, „за да заметат следите от ужасните кражби в газовия сектор“

Служебното правителство да извади цялата истина за състоянието на „Булгаргаз“ и за доставките на газ. За това призова лидерът на „Изправи се, България“ Мая Манолова.

„Истината е, че ние и през тези месеци, в които се отказа правителството на промяната от договора с „Булгаргаз“, потребявахме руски газ през посредници с 30% по-скъп“, допълни тя Манолова по bTV 

Апелът ни към служебното правителство, към енергийния министър е незабавно да вземат драстични мерки за оздравяване на сектора. Не е нормално да се налеят 800 милиона в едно дружество, което пусна посредници и ощети българския народ“, каза още Манолова.

Според нея тези 800 милиона лева ще се използват, „за да заметат следите от ужасните кражби в газовия сектор“.

Зарадвахме се, че е обявен за първи път публичен търг за доставка на природен газ, но по внимателният прочит показва, че това същото ръководство, назначено от „Продължаваме промяната“, което видяхме през неговия председател, се кани чрез този търг да върне същите посредници, които продадоха руски газ на „Булгаргаз“ с 30% по-скъп“, добави Манолова.

Лицемерието и идеологизирането на доставките на газ наистина води до една голяма измама по отношение на българските граждани, отбеляза Мая Манолова.

„Миналия месец това ръководство това правителство, което си отиде и което е категорично срещу доставките на „Газпром“, купуваше газ от официалното дружество на „Газпром“ – „Вантерсхол“, каза тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари