Масов протест в Барселона

0
Днешната акция е проведена по инициатива на организацията "Каталунско гражданско общество"
Днешната акция е проведена по инициатива на организацията "Каталунско гражданско общество" Снимка: Reuters

Между 300 000 и 1,1 млн. каталунци излязоха на мирен протест днес в Барселона срещу отделянето на автономния им регион от Испания.

Първото число е посочена от местната полиция, докато организаторите говорят за 1,1 млн. и дори за 1,6 милиона демонстриращи, предава БГНЕС.

Акцията е организирана само два дни, след като каталунският парламент прокламира независимост на богатия регион със 7,5-милионно население.

Днешната акция е проведена по инициатива на организацията "Каталунско гражданско общество". Тя бе подкрепена и от центристката партия Граждани“, социалистическата партия на Каталуния и управляващата в кралството Народна партия. Тези три формации са опозиционни в Каталуния и техните депутати напуснаха парламента в петък преди гласуването на резолюцията за независимост.

Преди масовата проява стотици хора дойдоха пред сградата на Националната полиция в Барселона, за да изразят подкрепата си тази институция. Те стискаха ръцете на подчинените на Мадрид полицаи и скандираха лозунги за единна Испания

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари