Мариян Димитров: Искам след време да поздравя кмета, за това че е спрял краденето!

3
За сега това не е факт!
За сега това не е факт!

УВАЖАЕМИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕДСЕДАТЕЛ,

Благодаря на Кмета Пламен Стоилов, за това че понякога се вслуша в моите критики.

След като миналата година поисках оставката на Зам. кмета по културата Иван Григоров, то тази година най-после концерта по повод 24 май – Деня на българската просвета беше само от песни на български език.

Ще се радвам още повече, ако след време имам повод да поздравя кмета, за това че е спрял краденето в Община Русе. Това за сега не е факт.

Правя изказване относно поредния ремонт на плочките на изключително скъпия централен площад в Русе.

„Хората се възмущават, че местната власт сменя за пореден път плочките на площада. Виждам такива безсмислени разходи в цяла България. Първата работа на всеки кмет е да открадне от площада, да вземе комисионна, да нахрани свои фирми. Местната политика не се гради върху нуждите на хората, а върху нуждите на управляващата партия и нейната клиентела“. Това са думи на г-жа Костадинка Кунева, евродепутат от партия “СИРИЗА“, Гърция. Дали това не се отнася и за управляващата партия ГЕРБ в Русе ?!

Близо 11 милиона европейски и общински пари струваше ремонтът на централния площад в Русе, при който преди 6 години бяха сменени старите, но здрави, плочки на площада.

При всяка рязка промяна на времето – сняг, студ или горещини, плочките от китайски гранит и мрамор се разлепят, някои от тях се напукват или счупват. Всяка година се правят най-малко по два ремонта на площада – пролетен и есенен. Не правят изключение   2016 г. и 2017 г. Преди 24 май бяха ремонтирани няколко стотин квадратни метра от площада, но въпреки това и днес има повредени и дори липсващи плочки.

Очевидно има проблеми с качеството на ремонта на площада, а дадената гаранция от изпълнителя „Консорциум Русе” изтече през 2015 г. и всички ремонти вече са за сметка на русенските данъкоплатци.

Назначената със заповед на кмета през 2014 г. комисия се произнесе за причините, поради които плочките се отлепят и чупят и набеляза мерки, за да могат дефектите трайно да се отстранят. Община Русе твърди, че е изпълнила всички направени предписания.

Общината бе глобена с 550 хил. лв заради дискриминационни условия в обществената поръчка за площада, но въпреки това 7 общински чиновници, участвали в управлението на проекта, получиха премии от 78 000 лв. за „добре“ свършена работа !

Питам ви:

1.  Какъв е размера на дължимата и на изплатената сума от Община Русе за извършените ремонти на площада през 2016 г. и 2017 г. до този момент ? 

2.  Защо след като Община Русе твърди, че са изпълнени всички направени предписания от комисията още през 2014 г., сезонните ремонти на площада пак продължават със същата интензивност ?

3.  Дали тези ремонти не се дължат на некачествени СМР от „Консорциум Русе“ - като липса на достатъчени по размер и брой фуги или използването на евтини, но неподходящи за площада строителни материали ?

4.  Какви суми през 2016 г. и 2017 г. са изплатили снегопочистващите фирми за възстановяване на нанесените от тях щети ?

5.  Каква е съдбата на 120 броя морски кончета - пръскалки, демонтирани за профилактика преди години от шадравана пред общината и кога ще възстановите неговия автентичен вид ?

БЛАГОДАРЯ ЗА ВНИМАНИЕТО !

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари