Мария Габриел: Малките и средни предприятия са гръбнакът на икономиката

0
Важна тема е изтичането на мозъци - ние имаме нужда от нашите млади хора и затова се радвам, че ще има мерки за това, заяви еврокомисарят
Важна тема е изтичането на мозъци - ние имаме нужда от нашите млади хора и затова се радвам, че ще има мерки за това, заяви еврокомисарят

Поздравявам Изпълнителната Агенция за насърчаване на малки и средни предприятия (ИАНСМП) за днешната инициатива, защото темата за Западните Балкани продължават да стоят високо в дневния ред. И сега Западните Балкани се справят добре с участието в рамките на програмната „Хоризонт 2020“, която е под мое ръководство“, заяви пред журналисти българският еврокомисар Мария Габриел.

Тя участва в среща на лидерите на организациите, отговорни за развитието на иновациите и стартъп екосистемите от региона на Западните Балкани, предаде репортер на NOVINI.BG.

Само за четири години страните от Западните Балкани са получили от 10 млн. евро през 2014 година до 30 млн. евро през 2018 година. Над 50% е нараснало участието им в проекти спрямо 2017 година. Но разбира се, че има нужда от много повече“, заяви Габриел.

Малките и средни предприятия са гръбнакът на икономиката и затова днес ще споделя за Европейския иновационен съвет“, съобщи тя.

В рамките на Европейския иновационен съвет ще има два механизма за финансиране, поясни еврокомисарят.

Втората важна тема е за изтичането на мозъци. Ние имаме нужда от нашите млади хора и затова се радвам, че ще има мерки за това“, каза още Габриел.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари