Марешки: Не вярвам бензинът да стане 2,70 лева

0
Не мисля, че някой ще си позволи нещо толкова брутално
Не мисля, че някой ще си позволи нещо толкова брутално Снимка: bTV

„Идеята държавата да влезе в сделката за ЧЕЗ беше опит да се източат още 100-тина милиона“, заяви в студиото на сутрешния блок на бТВ лидерът на „Воля“ Веселин Марешки.

Решението за влизане в сделката беше безумно, посочи той.

По думите му натискът е бил уж държавата да е спасител, а всъщност да се източат „още 100-тина милиона“. Замесените са „бизнесмени или мениджъри и от ЧЕЗ и български лобита, които имат възможността да разиграят този сценарий“, посочи Марешки.

На въпрос дали „Воля“ подкрепя закона за горивата, внесен от Емил Димитров, той отговори: „Няма как да подкрепим този закон. За нас приоритет е премахването на картела и сме дали дума на българския народ и ще се борим докрай. Този закон е абсолютно вреден за държавата и абсолютно вреден за всички – той помага само да се монополизира браншът от определени групи“.

Запитан дали се очаква повишаване на цените на горивата преди летния сезон, гостът посочи: „Не вярвам, че ще си позволят да направят нещо такова, защото ние вече сме осветлили проблема, показа се, че той съществува и не мисля, че някой ще си позволи вече толкова брутално да направи – да отидат цените към 2,60 – 2,70 лв.“.

Марешки напомни, че днес така или  иначе в България горивата са едни от най - скъпите в сравнение с другите страни от ЕС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари