Манолова: Борисов ще повлече надолу всички от задкулисието

0
Липсата на обединение прави възможен Борисов на власт
Липсата на обединение прави възможен Борисов на власт

Липсата на обединение прави възможен Борисов на власт

"Сриването на Борисов ще повлече със себе си всички от задкулисието. Даже ме е страх да си помисля докъде може да стигне сгромолясването на този модел, за чието съществуване отговорност носи цялото ни поколение, защото не го осветихме и премахнахме навреме. Позволихме държавата да бъде превзета от малка група хора, законът да се прилага по целесъобразност и институциите да се превърнат в бухалки. Повече нямаме право на грешка."

Това заяви във видео интервю за „Студио Банкеръ“ лидерът на „Изправи се.БГ“ Мая Манолова.

Започва ли задкулисието детронацията на Борисов?

Как да се вържат ръцете на изборните манипулатори?

Ще може ли да се формира в новия парламент реформаторско мнозинство, въпреки ГЕРБ, БСП и ДПС?

„Напазарувана“ ли е извънпарламентарната опозиция?

Едно и също лице ли са Мата Хари и Пунта Мара?

В интервюто Мая Манолова каза още:

"В персоналния състав на статуквото са Борисов, Делян Пеевски, Кирил Домусчиев, Маджо, Маргините, Ковачки, Котараците, Вальо Златев, може би пропускам някого. Това са хората в близост до властта, които благоденстват в тежките времена, когато хората остават без работа и доходи.

Проблемите не са тясно партийни, ние имаме проблем с демокрацията, изгнилата система на Борисов застрашава устоите на цялото общество. И тя може да бъде унищожена само с общи действия.

Липсата на обединение прави възможен Борисов на власт.

Всеки ден на Борисов във властта се измерва със загубени човешки животи – здравната криза е изтървана, гражданите и бизнеса нямат никаква подкрепа.

Общите предизборни действия ще позволят в новия парламент да се структурира достатъчно монолитно реформаторско мнозинство.

Дошло е време не за силни политици, а за силни държавници, които могат да загърбят партийния интерес в името на националната цел.

Всеки, който дойде на власт с фалшиви обещания ще бъде прогонен с камъни. И няма да го чакат 11 години, 11 дни ще са достатъчни за следващия наглец.

Статуквото се страхува от свободния вот на българите зад граница – там не можеш да манипулираш, да лъжеш и да извиваш ръце. Властта промени около 20 пъти Изборния кодекс, който беше писан с мое активно участие през 2014 г. и най-тежки поражения понесоха българите зад граница. Сложиха лимити на секциите в отделните държави, уж под благовидния предлог за гласуването в Турция, макар всички да знаят че вотът там е достигнал своя предел и това са 70 хил. гласа. Така че рестриктивните правила са в ущърб на българите по света извън Турция."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари