Малцина ученици в Русенско разполагат със "зелен сертификат"

0
Ученичка от Английската гимназия предпочита да се върне в училище
Ученичка от Английската гимназия предпочита да се върне в училище Видео: Кис 13

Много малко ученици в област Русе имат "зелен сертификат", за да могат на този етап да се върнат на училище без да бъдат тествани.

Става дума за паралелките от 5-и до 12-и клас, които още от следващата седмица ще имат възможност да се обучават присъствено, ако поне 50% от учениците в даден клас представят валиден документ за ваксинация, преболедуване, антитела, отрицателен PCR или антигенен тест.

Димана е в 9-и клас в Английската гимназия. Има сертификат за ваксинация и вижда в новите изисквания за присъствено обучение, възможност да се върне в клас, стига повечето или поне половината от съучениците ѝ да го желаят. Тя обаче се съмнява, че на този етап това ще се случи, споделя Кис 13.

Колкото и да се старае, Димана изпитва известни затруднения с онлайн обучението, особено по някои предмети като френски език, където нищо не може да замени директния контакт с учителя по време на присъствен урок.

По-малката сестра на Димана, е в 7-и клас. Савина също има сертификат и иска да се върне присъствено в училище, за да може да се подготви за националното външно оценяване.

Желанието на родителите на двете момичета е да се възстанови колкото е възможно по-скоро нормалният учебен процес.

След като се направи проучване сред родителите, се очаква през следващата седмица да има яснота за броя на паралелките в областта на учениците от 5-и до 12-и клас, които към момента ще отговарят на условията за присъствено обучение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Пешо, събуди се, бе! Обедна почивка е!
- Вървете без мен, днес няма да почивам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари