Лятото свърши! Идва дъж и ниски температури

0
Ново захлаждане и валежи се очакват от следващата седмица
Ново захлаждане и валежи се очакват от следващата седмица

Промяна във времето ще настъпи през следващата седмица. Още от утре температурите над страната значително ще се понижат, особено в западната половина от страната. През деня над Западна и Централна България облачността ще е значителна и на места, главно в югозападната част от страната, ще има краткотрайни валежи с гръмотевици.

Над Източна България на места сутринта ще има краткотрайна мъгла, но около обяд ще преобладава слънчево време, уточниха от НИМХ при БАН. Ще духа слаб до умерен вятър от северната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 14 и 19 градуса. Дневните температури ще се понижат още и максималните ще бъдат от 22 в западните райони до 29 градуса на места в Източна България.

Във вторник по-значителна облачност и краткотрайни валежи ще има в Югозападна България. Повече слънчеви часове ще има в североизточната част от страната и по Черноморието. Минималните температури ще са между 13 и 18 градуса, а максималните - между 22 и 27.

В сряда и четвъртък максималните температури ще са около 23-26 градуса за страната, но ще бъде предимно облачно, на места - с превалявания. Ново захлаждане и валежи се очакват евентуално от петък, когато температурите ще паднат с още няколко градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари