Лято през уикенда, зима през седмицата

0
Слънце, валежи от дъжд, застудяване и сняг през новата седмица
Слънце, валежи от дъжд, застудяване и сняг през новата седмица Снимка: БГНЕС

Времето в събота ще бъде лятно, а в неделя есенно.

Предстоящите почивни дни ще бъдат доста разнообразни в температурно и валежно отношение, предаде БГНЕС.

В събота ще духа силен южен вятър, с пориви на места до 25 м/с, който ще вдигне температурите до летни стойности. Максималните температури в страната ще варират между 20 и 26 градуса, като най-топло ще бъде в Централна и Северна България. В София дневната температура ще бъде около 21 градуса.

Още през нощта срещу неделя, обаче, ще започнат валежи от дъжд, които през деня ще обхванат цялата страна, а температурите рязко ще се понижат и ще бъдат между 14 и 18 градуса, до около 20 градуса по Черноморието. В София максималната температура ще бъде около 15 градуса.

В понеделник ще продължи понижението на температурите, както и валежите, които все още ще са от дъжд. Максималните температури ще бъдат между 6 и 13 градуса, за София около 10 градуса. Във вторник отново ще има валежи на места, като се очаква да вали и сняг в някои райони, а температурите ще са по-скоро зимни – между 3 и 9 градуса. В сряда температурите още малко ще се понижат, като в Западна и Северна България се очакват слаби превалявания от сняг.

И в четвъртък ще остане студено с превалявания, предимно от сняг. От петък валежите ще започнат да спират, а температурите бавно да се повишават, като в събота и неделя ще достигнат около 9-13 градуса. 

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари