"Лудогорец" ще кандидатства по програмата 60/40

0
Шампионът "Лудогорец" ще кандидатства за помощ по правителствената схема за подпомагане на фирмите
Шампионът "Лудогорец" ще кандидатства за помощ по правителствената схема за подпомагане на фирмите

Шампионът "Лудогорец" ще кандидатства за помощ по правителствената схема за подпомагане на фирмите да се справят с последиците от пандемията от COVID-19, известна като 60:40. Това обяви изпълнителният директор на клуба Ангел Петричев.

"Преди дни представихме на нашите собственици пакета от антикризисни мерки включително и това, че кандидатствахме по правителствената програма за подпомагане на бизнеса, известна като 60/40. Футболните клубове попадат в тази програма, на всички тях дейността им е блокирана, те просто не работят, респективно и техните служители също. Важно условие, за да кандидатстваш, е да бъдеш изряден данъкоплатец. Аз с гордост мога да заявя, че "Лудогорец" е един сериозен данъкоплатец. От направената справка за миналата година се вижда, че клубът е платил близо 6,5 милиона лева за данъци и осигуровки. От началото на тази година сумата е над 2 милиона лева. Това е една сериозна предпоставка дадена фирма или футболен клуб да кандидатства по мярката. За съжаление оперативната дейност на клуба е изцяло блокирана от момента на извънредното положение. Единствено хората, които отговарят за терените и базата работят по специален график. Това положение води до проблеми за абсолютно всички клубове в България", коментира Петричев пред "Нова телевизия".

Шефът на "Лудогорец" потвърди, че в следващите дни ще бъдат дарени 111 000 лв. за хранителни продукти, които да бъдат раздадени на крайно нуждаещи се хора в Разград и региона.

"Още следващата седмица ще влезем във връзка с всички кметове в Лудогорието, за да се стигне до справедливо разпределение на хранителни продукти на крайно нуждаещи се хора. Трябва да я получат хората, които имат нужда от храна, а те вече не са никак малко", коментира Петричев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари