"Ловът" на пишман шофьори във Ветово даде резултат

0
Полицаи спипаха двама нарушители във Ветово
Полицаи спипаха двама нарушители във Ветово

Двама неизрядни шофьори спряха полицаите във Ветово.

На 04.10.2016г. около 22.40 часа в гр. Ветово на ул. "Трети март" при извършена полицейска проверка е установено, че лицето С.Б. на 71 години от гр. Ветово, управлявал лек автомобил с концентрация на алкохол в издишаните въздушни пари над 1,2 на хиляда, установено по надлежният ред с техническо средство.

На лицето е съставен акт по смисъла на чл. 5, ал.3, т.1 и чл.100, ал.1, т.1 от ЗДвП, като му е издаден талон за медицинско изследване. Лицето С.Б. не е дало кръвна проба за изследване. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на ОДМВР - Русе срещу С.Б. на 71 години за престъпление по чл. 343б ал.1 от НК.    

На 05.10.2016 г. около 15.20 часа в гр. Ветово на ул."Мургаш", дежурен авто-наряд от РУ-Ветово е спрял за проверка мотопед "MOTORHISPANIA", без регистрационен номер с 25 годишен водач от гр.Русе.

От извършената проверка е установено, че водача е неправоспособен за което му е съставен акт по смисъла на чл. 150 от ЗДвП. След направена справка в масивите на МВР е установено, че водача e в едногодишен срок от наказването по административен ред за управление на МПС без да притежава СУМПС - има издадено наказателно постановление за нарушение по чл. 150 от ЗДвП.  Образувано е бързо полицейско производство по описа на ОДМВР-Русе срещу Р.Р на 25 години за престъпление по чл. 343в, ал. 2от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари