Лоша прогноза за времето

1
Ранна зима с поледици, гъсти мъгли, студен дъжд и сняг
Ранна зима с поледици, гъсти мъгли, студен дъжд и сняг

През следващите 48 часа страните от Балканския полуостров ще бъдат обхванати от нов средиземноморски циклон, втори поред от септември насам, пише meteobalkans.com.

Очакват се значителни валежи по крайбрежието на Адриатическо море, Южна Гърция и Йонийско море, като по западното крайбрежие на Балканския полуостров ще има условия и за силни гръмотевични бури.

Температурите леко ще се повишат и ще преобладават валежи от дъжд. Снежната граница ще е над 1500 – 1800 метра, но е възможно да се спусне и под 1000 метра и дъждът да се обърне в сняг. Това се отнася за южните и западни части на Балканския полуостров.

У нас ще остане студено.

Ниски ще останат температурите над Западната Дунавска равнина, като се очакват валежи от дъжд. Ще се създадат условия и за възможни заледявания. Снегът, който натрупа, макар и за кратко, създава условия за силни инверсии и температурите остават по-ниски от обичайните за втората половина на ноември.

От югозапад ще започне постепенно усилване на валежите, като над България те за кратко ще са от сняг, а над по-голямата част от страната се очакват дъждове, като най-съществени ще са през нощта.

Днес над столицата ще е предимно облачно със слаби превалявания от дъжд. Максималните тмператури ще се задържат около 6 градуса, а минималните около нулата. подобни стойности ще сочат термометрите почти в цялата страна, като най-ниски ще са температурите в Северната част на Дунавската равнина, а най-високи в югоизточна България.

Обявен е оранжев код за опасно време в Стара Загора, Хасково и Кърджали, където се очакват между 30-50 л/кв.м.

Жълт код е обявен за всички останали райони в България, а във Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново и Русе има предупреждение за поледици.

Вятърът днес ще е слаб до умерен от северозапад.

Максималните температури по Черноморието ще бъдат около 11 градуса, а морската вода ще е 13-14. Над крайморските градове ще бъде облачно, ветровито и дъждовно.

В планините също очакваме облаци и дъжд, а над 2000 м, където температурата ще е около 3 градуса, ще вали сняг. Вятърът ще бъде от югоизток, но вечерта ще отслабне. Температурите над 1200 м ще са около 6-7 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари