Лиляна Павлова: ТОЛ системата и приходите са за държавата

0
Търсят проблем там, където проблем няма
Търсят проблем там, където проблем няма

Радио К2: Г-жо Павлова, може би е редно да изясним един въпрос, вярно ли е твърдението на Жельо Бойчев от БСП, че чрез ТОЛ системата държавата поверява в частни ръце един ресурс, един оборот от порядъка на 1,2 – 1,3 милиарда лева, както и данни, които застрашават националната сигурност?

Лиляна Павлова: По отношение на г-н Бойчев и другите изказвания за ТОЛ системата, сега не е моментът да влизаме в детайли. Аз мога да кажа три много важни послания лично за тях. Търсят проблем там, където проблем няма, тъй като много ясно сме казали, че този, който изгражда ТОЛ системата, е оператор, който трябва да я изгради и тя трябва да бъде 100% собственост на държавата. Точно затова сме направили обществена поръчка, която предполага избора на изпълнител, който изпълнител да няма права върху системата, сорс кодовете да са на държавата и да са собственост на АПИ. Така че на никой нищо не поверяваме и тя ще е собственост на държавата и на Пътната агенция.

Второ, по отношение на данните, данните отново са собственост и с тях ще оперира съвместният ситуационен център между АПИ и органите на МВР. Защото и за целите на „Гранична полиция”, и за целите на „Пътна полиция”, това е система, която ще използва тези данни с всичките нива на секретност, които са необходими и оператор на тази система отново ще е АПИ, а не частна фирма. Така че всичко това са инсинуации и внушения, които се правят с неизвестно каква причина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари